Fostii salariati Rodipet, preluati anul trecut de Prescom Brasov, si-au dat demisia in bloc la Buzau. Cei 39 de salariati sunt nemultumiti ca nu si-au mai luat salariile din luna martie, iar din toamna anului trecut acestea au fost diminuate ilegal, de la 720 la 430 lei net lunar. Mai mult decat atat, oamenilor nu le-au fost platite nici orele suplimentare, in ciuda faptului ca au lucrat toate sambetele.

Cei 39 de angajaţi ai Prescom au sesizat printr-un memoriu si Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov asupra faptului ca si-au dat demisiile si ca nu le sunt platite contributiile la bugetele de pensii, de sanatate si de somaj inca din lunile mai-iunie 2007, desi Prescom i-a preluat în luna martie 2010.

„Subsemnatii, salariati la Prescom Brasov, agentia Buzau, fosti salariati ai Rodipet, preluati din 01.03.2010 de catre Prescom Brasov, va informam ca azi, 23.05.2011, ne-am prezentat demisiile conform art. 79 alin. 8 din Codul Muncii, fiind neplatiţi din 01.03.2011. Mentionam ca in mod sistematic, din luna noiembrie 2010 drepturile salariale ne-au fost platite cu intarziere de 2 – 3 luni, salariul a scazut la gestionari, nemaifiind platite orele suplimentare de sambata si sarbatorile legale incepand cu luna august 2010. (…) Începand cu data de 24.05.2011 nu mai primim marfa si ne incetam activitatea”, se arata în documentul remis ITM Brasov.

ITM Brasov a luat la cunostinta de acest memoriu, urmand ca dupa verificari sa oblige Prescom sa le platească angajatilor salariile restante. Situatia este similara în mai multe judete. Potrivit acelorasi surse, nemultumiţi sunt si fostii salariati ai Rodipet din judetele Bacau, Vaslui, Arges, Valcea, Brasov si Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.