Veste buna pentru profesori: salariile din educatie vor creste cu 20% incepand cu 1 martie. Anuntul a fost facut de ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, aceasta explicand ca este a doua majorare salariala din acest an. Din pacate, insa, dupa cum stiti, majorarea salariala din luna ianuarie nu a facut decat sa acopere trecerea contributiilor de la angajat la angajator.

Profesorii vor avea salariile majorate cu 20% incepand de la 1 martie. Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, este cea care le-a reamintit profesorilor despre „a doua majorare salariala a anului”. Aceasta majorare este prevazuta in Legea salarizarii bugetarilor.

Legea salarizarii, in noua sa varianta, prevede: „cuantumul brut al salariilor de baza, precum si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor, premiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiaza personalul care ocupa functii didactice din unitatile de invatamant preuniversitar si universitar de stat, se majoreaza cu 20% fata de nivelul acordat pentru luna februarie 2018.”

Este considerata a doua crestere de salarii pentru profesori in acest an. In ianuarie, cresterea promisa a fost de 25%, insa profesorii au reclamat ca, din cauza masurilor fiscale luate de guvern (mutarea contributiilor sociale de la angajator la angajat), aceasta majorare a fost, de fapt, de doar 4%.

Intr-un sondaj efectuat de Portal Invatamant, angajatii din invatamanat s-au aratat sceptici ca salariile profesorilor vor creste, cu adevarat, in 2018.

Ministrul Muncii a vorbit si despre proiectul privind Legea pensiilor. Conform oficialilor din Guvern, noua lege a pensiilor este finalizata, dar se va lucra la legislatia subsecventa. In acest moment se fac simulari pe trei formule de calcul pentru a vedea care este mai avantajoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.