vaccin
Medicii de familie și cei din spitale vor utiliza în campania de vaccinare antigripală, care va demara curând, câteva zeci de mii de doze de vaccinuri. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Buzău au transmis Ministerului Sănătății necesarul de vaccinuri pentru campania de vaccinare antigripală, fiind solicitate 30.000 de doze de vaccin, la fel ca anul trecut, care luna viitoare ar trebui să ajungă în stocul DSP.
Ca în fiecare an, prioritate la vaccinare vor avea persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi personalul medical. Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
Potrivit specialiştilor, cea mai bună metodă de prevenire a gripei este vaccinarea antigripală. Prin urmare, medicii recomandă vaccinarea, mai ales că nu există efecte adverse, dar şi evitarea zonelor aglomerate şi igiena riguroasă, care au un rol important în prevenirea gripei. Categoriile de persoane care sunt predispuse la gripă sunt bolnavii cronici, în special cei cu afecţiuni respiratorii cronice, dar şi diabeticii şi cardiacii, copiii şi adulţii cu astm bronşic, care au o evoluţie gravă a bolii, personalul medico-sanitar, dar şi persoanele vârstnice. În cazul gripei, automedicaţia nu este recomandată, aşa că la primele semne de boală este recomandată prezentarea la medicul de familie. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here