capusa8Un număr de 320 de persoane din Buzău au ajuns la spital în ultima lună şi jumătate după ce au fost înţepate de căpuşe, iar o fetiţă în vârstă de 13 ani a fost diagnosticată cu boala Lyme.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, medicul Venera Acsinte, de la începutul lunii aprilie şi până acum 320 de persoane au ajuns la spital după ce au fost înţepate de căpuşe. Aproximativ 80 dintre pacienţi sunt copii, iar unii dintre ei au fost spitalizaţi, existând suspiciunea de boală Lyme. Astfel, au fost recoltate probe de la 14 buzoieni muşcaţi de căpuşe pentru a se stabili dacă este vorba despre această afecţiune.

Directorul DSP Buzău a precizat că în urma analizelor de laborator boala Lyme a fost confirmată în cazul unei fetiţe de 13 ani din Râmnicu Sărat, care a fost înţepată de o căpuşă în cap.

“Am primit de la Institutul Cantacuzino răspunsul prin care se confirmă un caz de boală Lyme la o fetiţă de 13 ani, eleva la Şcoala nr. 6 din Râmnicu Sărat. Ea s-a prezentat la medic, fiind înţepată de o căpuşă la nivelul scalpului. A fost internată la secţia infecţioase a Spitalului din Râmnicu Sărat în perioada 12-19 aprilie, s-au recoltat probe şi a fost confirmat acest diagnostic”, a declarat medicul Venera Acsinte.

Ea a precizat că în prezent fetiţa este acasă, sub tratament şi supraveghere medicală, iar în câteva zile va fi declarată vindecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here