Crește de la o oră la alta numărul persoanelor venite din Italia care cer sprijinul autorităților și solicită să fie consultate și să fie luate în evidențele epidemiologilor.

La Buzău șapte persoane sunt în carantină la domiciliu. Deși niciunul dintre ei nu a fost prezent în regiuni în care s-au semnalat cazuri de coronavirus, totuși toți 7 vor sta timp de 14 zile izolați, la domiciliu, pentru a fi sigură că nu prezintă temutul virus.

Buzoienii, din diverse localități ale județului, s-au întors în țară în ultimele 3 zile. Cu toții au fost contactați de medici și sfătuiți să stea izolați la domiciliu. Deși niciunul nu prezintă semne de boală, carantina este necesară pentru a fi exclus orice risc.

Monitorizat de medicii epidemiologi este și un buzoian care muncește în Italia și a revenit acasă, la Buzău, în urmă cu o săptămână. Nici el nu prezintă simptome specifice infectării cu coronavirus.

Tot la Buzău, dar în centrul de carantinare din Beceni se află încă din noaptea de duminică spre luni  o femeie de 52 de ani care s-a întors dintr-o localitate din Italia aflată în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here