Un ONG, în parteneriat cu Primăria municipiului Buzău organizează au pregătit pentru ziua de duminică o piesă de teatru, concursuri cu premii, ateliere creative și sesiuni de informare pe tema prevenției. Toate evenimentele desfășurate duminică, în Parcul Crâng, sunt dedicate buzoienilor de toate vârstele și au drept scop promovarea vaccinării. Potrivit comunicatului de presă transmis de organizatori, duminică, 7 mai, ora 10:00, la sediul Primăriei Municipiului Buzău, Sala Nicu I. Constantinescu va avea loc conferinţa de presă “Vaccinarea salvează vieţi”.

Campania naţională “Vaccinarea salvează vieţi” este o campanie de informare şi educare despre imunizarea prin vaccinare iniţiată de către Asociaţia Pro Imunizare, Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Societatea Română de Microbiologie (SRM), cu susţinerea Primăriei Buzău.

La conferinţa de presă vor participa:

  • Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzau
  • Dr. Ioan Dragusin, Coordonator, Compartimentul Evaluare si Promovarea Sanatatii, Directia de Sanatate Publica  Buzau
  • Dr. Anca Draganescu, Presedinte Asociatia Pro Imunizare
  • Dr. Gindrovel Dumitra, Coordonator, Grupul de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF)

Scăderea acoperirii vaccinale în România, sub 75% pentru mai multe tipuri de vaccin, reprezintă un semnal de alarmă pentru specialişti şi pentru autorităţi. Opinia comună formulată indică necesitatea informării corecte şi obiective a părinților, aceştia trebuind să conştientizeze şi să îşi asume riscurile la care îşi expun copiii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here