SJUAngajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au fost cât pe aici să nu-şi ia salariile luna trecută. Asta pentru că banii primiţi de la Casa de Asigurări de Sănătate au fost prea puţini pentru a acoperi şi datoriile unităţii spitaliceşti dar şi drepturile salariale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU , Adriana Bratosin luna trecută CJAS a vărsat în bugetul spitalului suma de 23 de miliarde de lei. ” Suma a fost destinată plăţii restanţelor pentru serviciile medicale prestate. Banii au fost folosiţi pentru plata restanţelor la utilităţi în cuantum de 1,328 de miliarde de lei, pentru furnizorii de medicamente, laboratorului de analize Medcenter dar şi pentru plata materialelor sanitare” , precizează Adriana Bratosin.

Directorul medical al SJU , medicul Victor Ioniţă spune că salariaţii , din cauza fondurilor insuficiente din bugetul instituţiei, au fost la un pas de a nu-şi primi salariile. În cele din urmă situaţia s-a rezolvat şi în plus CJAS a mai dat o sumă de bani: ” Banii ar ajunge potrivit calculelor noastre până la jumătatea lunii noiembrie, după plata drepturilor băneşti ale angajaţilor au mai rămas bani şi pentru ahiziţionarea medicamentelor scumpe care nu pot fi procurate prin sistem de farmacie, iar aici ar fi suficienţi cam până la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor dacă se accesează şi creditele de angajament pe 2013, pentru acest capitol s-au alocat 6,5 miliarde de lei„. Cu toate aceste alocări de la CJAS dar şi prin creditele de angajament , banii nu vor ajunge pentru cumpărarea de către unitatea spitalicească a medicamentelor ieftine de genul calmantelor, prin urmare acestea vor fi cumpărate de pacienţi sau aparţinătorii lor din farmacii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here