gripa1Aproximativ 2.000 de buzoieni s-au îmbolnăvit, în ultima săptămână, de viroze respiratorii şi pneumonii. Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică  Buzău, la nivelul întregului judeţ, în săptămâna care tocmai a trecut, s-au înregistrat 1.416 cazuri de infecţii acute respiratorii, din care 12 au necesitat internarea.

Datele statistice de săptămâna trecută arată că cei mai afectaţi de viroze sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 – 14 ani, cu 417 de cazuri, şi cei cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, cu 342 de cazuri. Din fericire, doar 36 de cazuri au necesitat internarea în spital.

Numărul penumoniilor a crescut semnificativ în săptămâna care tocmai a trecut, înregistrându-se 445 cazuri, din care 56 au necesitat internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată este reprezentată de persoanele cu vârste cuprinse între 50 – 64 ani, cu 14 de cazuri.

Medicii recomandă populaţiei să respecte cu stricteţe regulile de igienă care pot preveni îmbolnăvirile, să aibă o alimentaţie bogată în vitamine, să evite aglomeraţia, să utilizeze batistele şi serveţelele în caz de tuse şi strănut şi adaptarea ţinutei vestimentare la condiţiile meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here