Fluctuaţiile de temperatură şi vremea capricioasă din ultima perioadă au determinat o creştere a numărului de infecţii respiratorii în rândul buzoienilor, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică.

Astfel, în ultima săptămână de raportare, s-au înregistrat 2.347 cazuri de viroze, dintre care 26 au fost tratate în spital, iar 817 buzoieni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, 80 dintre aceștia din urmă necesitând internarea în spital. În același interval, s-au înregistrat 3.164 cazuri de infecţii respiratorii, dar nu au mai fost raportate noi cazuri de gripă.

La nivelul judeţului, în decursul lunilor februarie şi martie au fost diagnosticate cu gripă cinci persoane, dintre care trei adulţi din municipiul Buzău, precum şi doi copii, de 6 şi 11 ani, din Râmnicu Sărat.

În ceea ce priveşte vaccinarea contra gripei, până la momentul actual 12.739 de buzoieni s-au imunizat cu dozele gratuite repartizate de Ministerul Sănătăţii. Din totalul celor 13.070 de doze repartizate în trei tranşe la nivel judeţean mai sunt disponibile aproximativ 300 de vaccinuri la medicii de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here