vaccin3Şi în judeţul Buzău vaccinul antituberculozei BCG nu mai este într-o Maternitate: cea din oraşul Nehoiu. La maternitatea Buzău mai sunt doar câteva doze de vaccin suficiente doar până la sfârşitul lunii la fel şi la cea din Rm Sărat. Medicii neonatologi spun că bebeluşii care au venit pe lume au fost imunizaţi însă dacă vor fi mai mult de 10 naşteri pe zi în cele două săptămâni rămase până la finele lunii august este posibil ca nou născuţii să nu beneficieze de imunizarea anti TBC.Dintr-o doză de vaccin se pot imuniza maximum 20 de bebeluşi.
Medicul Antonina Grădinaru , şefa secţiei neonatologie din Maternitatea Buzău a precizat că : ” mai avem câteva doze sper să ne ajungă până la sfărşitul lunii, dacă nu se aprovizionează ajungem în aceeaşi situaţie cu alte maternităţi din ţară. Noi am imunizat toţi bebeluşii care au venit pe lume ba chiar şi nou născuţi la alte maternităţi din ţară care nu au avut să administreze la naştere. Lipsa imunizării cu BCG poate fi periculoasă pentru bebeluşi , ei sunt monitorizaţi dacă se întâmplă să nu li se administreze în timp util vaccinul mai ales dacă provin dintr-un mediu cu antecedente”. Direcţia de sănătate publică Buzău recunoaşte că situaţia este gravă din cauza lipsei vaccinului însă precizează că a găsit o soluţie: să împrumute 100 de doze de vaccin de la Vrancea.
Venera Acsinte ,directorul DSP Buzău :” Luni luăm cu titlu de împrumut de la Vrancea 100 de doze le distribuim în maternităţi, şi la Buzău unde mai sunt doar câteva fiole , şi la Maternitatea Rm Sărat unde este aceeaşi situaţie dar şi  la Nehoiu unde stocul este zero”.