În județul Buzău, sunt înregistrați aproape 29 de mii de pacienți cu diabet zaharat. Alimentația haotică și stresul sunt principalii factori ai acestei afecțiuni tot mai des întâlnită. Medicii specialiști sunt îngrijorați de faptul că diabetul zaharat afectează tot mai mult tinerii şi copii. Pentru a trage un semnal de alarma asupra problemelor cu care se confrunta comunitatea bolnavilor de diabet, astăzi, 14 noiembrie, de  Ziua Mondială a Diabetului, la un mall din Buzau, se vor efectua teste pentru măsurarea glicemiei, a greutăţii şi a tensiunii arteriale, cu scopul identificării persoanelor care prezintă risc crescut de diabet. Tot în cadrul acestui eveniment, diseara, cladirea Palatului Comuna va fi lumintă în albastru. Emblema Zilei Mondiale a Diabetului este un cerc albastru – simbolul international pentru diabetul zaharat .

Ziua Mondială a Diabetului este sarbatorita în fiecare an la 14 noiembrie și marcchează ziua de nastere a lui Frederick Banting care, impreuna cu Charles Best, a elaborat prima idee care a dus la descoperirea insulinei in 1922.

Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu poate utiliza eficient insulina pe care o produce. Hiperglicemia sau nivelul ridicat de zahăr din sânge este un efect al diabetului zaharat necontrolat. De-a lungul timpului, diabetul poate afecta inima, vasele de sânge, ochii, rinichii și nervii. O dietă sănătoasă, activitatea fizică regulată, menținerea unei greutăți corporale normale și evitarea consumului de tutun pot preveni sau întârzia instalarea diabetului de tip 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here