A început sezonul căpușelor. Persoanele muşcate de aceste insecte trebuie să meargă imediat la spital, nicidecum să se trateze singure, pentru că muşcătura de căpuşă este periculoasă, iar netratată poate fi fatală.

Medicii recomandă să fim atenţi atunci când mergem în zone cu verdeaţă, mai ales în perioadele cu ploi şi temperaturi ridicate, deoarece putem fi înţepaţi de căpuşe. Muşcătura de căpuşă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător şi poate provoca boala Lyme. Din cauza simptomelor care nu sunt specifice, boala Lyme, denumită şi borelioza, nu este uşor de depistat şi poate fi confundată cu alte afecţiuni. Specialiştii recomanada că în zonele cu verdeaţă să purtaţi haine deschise la culoare, să alegeţi pantaloni lungi, pantofi deschişi la culoare şi fără orificii sau decupaje.

Zeci de pacienţi ajung la urgenţe în fiecare an din cauza înţepăturii de căpuşe. Căpuşele se pot găsi atât în grădina casei, cât şi în parcuri, terenuri de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în pădure. Acestea trăiesc şi pe animalele de casă, precum câini şi pisici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here