card-sanatateSuntem pe ultima sută de metri până la momentul în care cardul va deveni unic instrument în relația cu sistemul de sănătate, iar oficialii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) fac câteva precizări.
● Cardul este valid atâta timp cât plătești asigurări plus încă 3 luni după ce ai încetat cotizarea. Practic, te asiguri sau nu mai primești servicii medicale după aceste 90 de zile.
● Asigurații care au pierdut cardul trebuie să meargă la Casa de Asigurări să depună o cerere, să plătească 15,5 lei și Casa va comanda tipărirea unui card duplicat. În momentul emiterii duplicatului, cardul pierdut (chiar dacă îl regăsești) nu mai este valabil
● Asigurații cărora până la această dată nu li s-a emis cardul de sănătate pot beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestuia. Cardul va apărea emis în sistem în momentul în care poșta returnează borderoul din care rezultă fie că i-a înmânat cardul, fie că l-a returnat la Casă
● Pentru asigurații care împlinesc vârsta de 18 ani și/sau dobândesc calitatea de asigurat se generează automat, din sistem, comanda de tipărire și distribuire a cardului de sănătate. Nu este necesar ca asiguratul să se ducă la Casă și să facă solicitare în scris!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here