Vorba populară: “ nu vinde castraveţi la grădinar bătrân “ este cât se poate de adevărată în cazul pe care publicaţia on-line agrointel l-a dezvăluit. Este vorba despre mierea de albină la preţ de 9,99 lei borcanul de aproape un kilogram. Apicultorii care au văzut lunile trecute oferta unui mare lanț de magazine din România  s-au supărat văzând cum un produs pentru care muncesc din greu ajunge să se vândă la preţ de nimic. Prin urmare au luat un borcan pe care l-au dus la analiză. Probele au fost prelevate de către Asociația Crescătorilor de Albine Timiș pe propria răspundere și, pe 3 februarie, au fost duse spre analiză la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură din Capitală.

Buletinul indică faptul că s-a primit un borcan de 900 grame, sigilat, cu informații furnizate prin etichetare, printre care și aceea că acel produs este ”miere polifloră” și că este ”garantat de Moș Costache”.

Mai mult, borcanul avea înscrisă pe etichetă și data de valabilitate – 24.11.2017, cu mențiunea că a fost produs de SC Apicola Costache SRL, Comuna Ion Roată, județul Ialomița, însă că este vorba despre un amestec de miere provenite din UE și din afara UE.

Rezultatul analizelor a arătat că proba analizată conținea în proporție de circa 76%  ”zahăr reducător, exprimat ca zahăr invertit”, iar aproape 3% ”zahăr ușor hidrolizabil, exprimat ca zaharoză”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here