virozeVirozele şi pneumoniile îşi fac de cap în rândul buzoienilor. Conform datelor înregistrate de Direcţia de Sănătate Publică, faţă de săptămâna anterioară, numărul afecţiunilor respiratorii a crescut. Astfel s-au înregistrat peste 2.500 de cazuri de viroze respiratorii, 9 dintre pacienţi având nevoie şi de internarea în spital, şi peste 720 de cazuri de pneumonie, 60 de buzoieni având nevoie de îngrijire medicală într-o unitatea spitalicească. Cei mai afectaţi de bolile respiratorii sunt copiii cu vârste de până la 14 ani care merg în colectivităţi.

Cifrele prezentate acum de către DSP sunt îngrijorătoare având în vedere numărul mare de afecţiuni înregistrat anul acesta faţă de anii anteriori, când cifra îmbolnăvirilor era la un sfer faţă de cea de acum. Odată cu răcirea vremii medicii se aşteaptă ca numărul pacienţilor să crească.

Totodată vaccinul antigripal nu a sosit încă la Buzău. Autorităţile sanitare au făcut deja lista cu necesarul de doze şi aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să trimită măcar o parte din dozele cu ser împotriva gripei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here