Buzoienii sunt invitați să doneze sânge pentru a salva vieți. Primăria Beceni, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, organizează miercuri, 3 iulie, începând cu ora 09:00, la sediul unității administrative teritoriale, o campanie de donare de sânge pentru pacienții din spitale. Această campanile este realizată de personalul specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină în condiții de siguranță.

O dată la 3 secunde, un om are nevoie de sânge. Cel mai mult scade stocul în perioada verii, atunci când oamenii sunt în concediu.
Astfel, buzoienii care doresc să doneze sânge sunt așteptați cu cartea de identitate și cu micul dejun consumat. Medicii îi sfătuiesc pe cetățeni ca înainte de donare să nu consume băuturi alcoolice (24 ore) și să nu fumeze înainte și după donare timp de aproximativ oră. Potențialii donatori trebuie să aibă între 18 și 60 de ani, greutatea cuprinsă între 50 și 100 kg (femeile), 60 și 110 kg (bărbații), să nu fi suferit intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele trei luni, să nu fi suferit de hepatită (de tip B și C), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii.
Un singur donator, prin cei 450 ml de sânge recoltați, poate ajuta la salvarea a până la trei vieți omenești.

Important de precizat este că donarea de sânge este benevolă, însă cei care fac acest lucru au parte de unele avantaje cum ar fi:
ZI DE CONCEDIU PLĂTIT: Pentru fiecare donare de sânge, ai dreptul la o zi suplimentară de concediu plătit!
ANALIZE GRATUITE: Beneficiezi de un set de analize gratuit: RH, grupa sangvină, Hepatita B, C, HIV, leucemie, sifilis şi probe hepatice.
BONURI DE MASĂ: Fiecare donator primeşte 7 bonuri de masă în valoare totală de 60 lei.
CREŞTEREA IMUNITĂŢII: Dupa ce donezi, corpul tău îşi reface cantitatea de sânge necesară în corp, proces care împrospătează sângele şi creşte imunitatea.
SALVEZI 3 VIEŢI: Nu trebuie să fii un super erou ca să salvezi pe cineva, e suficient să donezi!
,,Implică-te și tu! Te așteptăm să salvăm vieți împreună!”, este invitația lansată locuitorilor de către Primăria Beceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here