Spitalul Județean de Urgență Buzău demarează campania „Dreptul nostru la un viitor mai sănătos”, care va marca Ziua Mondială a Diabetului printr-o acțiune a medicilor buzoieni ce are ca scop informarea populației cu privire la cauzele, simptomele, depistarea și tratamentul diabetului. În cadrul acțiunii inițiată de Spitalul Județean, buzoienii au ocazia să își testeze gratuit glicemia, iar în funcție de valorile indicate, vor beneficia de sfaturile specialiștilor secției Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a unității medicale.

Astfel, miercuri, 31 octombrie, între orele 10.00 și 15.00, medicii și asistenții medicali din cadrul secției se vor afla în Piața Dacia, într-un cort special amenajat, unde vor sta la dispoziția tuturor celor care doresc să afle mai multe informații despre diabet și să își testeze glicemia. Specialiștii vor sta la dispoziția buzoienilor cu informații despre prevenirea, depistarea și tratamentul diabetului, precum și cu răspunsuri la întrebările acestora, legate de această patologie. Totodată, specialiștii de la SJU vor pune accentul și pe importanța diagnosticări precoce pentru un control eficient al diabetului, testarea glicemiei fiind una dintre procedurile care contribuie la depistarea timpurie a acestei boli.

Pentru a ajuta cât mai multe persoane aflate în tranzit să își facă acest test simplu, măsurarea glicemiei se va face gratuit în cadrul spațiului ce va fi special amenajat miercuri în Piața Daciei, începând cu ora 10.00 a zilei de miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here