În zilele de 22 şi 23 octombrie 2016, Caravana SMURD – ‘Fii pregătit!’ se va afla în judeţul Buzău. Aceasta va fi amplasată în Piaţa Daciei din municipiul Buzău sâmbătă, 22.10.2016, între orele 10:00 – 18:00, urmând ca duminică, 23.10.2016, în acelaşi interval orar, vizitatorii să fie aşteptaţi în piaţa din faţa Primăriei municipiului Râmnicu Sărat.
Caravana SMURD — de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă — reprezintă un centru de formare mobil care dispune de o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanţilor.
Cursurile de instruire medicală se adresează atât populaţiei cât şi profesioniştilor, în compunerea caravanei existând şi o încăpere similară interiorului unei ambulanţe.
În cadrul Centrului mobil de pregătire, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Neron Lupaşcu’ al judeţului Buzău vor susţine activităţi de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă, dar şi prezentări ale principalelor dezastre naturale care pot afecta România: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii. Prezentările vor fi însoţite de recomandări privind modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul producerii unor astfel de evenimente. Totodată, participanţii vor putea viziona filme realizate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, printre acestea regăsindu-se şi cele realizate în cadrul campaniilor naţionale de pregătire a populaţiei ‘R.I.S.C.—Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale’ şi ‘Nu tremur la cutremur’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here