Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a efectuat recent o situație privind noile cazuri de rujeolă raportate până la data de 02 martie. Potrivit instituției, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este 11.036. În săptămâna 26 februarie – 02 martie au fost semnalate încă 123 de cazuri nou confirmate în 10 județe și în municipiul București. Până pe data de 2 martie, în România au fost înregistrate 40 de decese, ultimele două fiind raportate la doi copii de 8 și respectiv 10 luni din județul Bacău.

Potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, două astfel de cazuri au fost semnalate, în acest interval, și la nivelul județului Buzău.

Confundabilă la prima vedere cu rubeola, rujeola este mult mai gravă. Denumirea „pojar”, cu care este cunoscută la noi, este descriptivă pentru principalele simptome: febră foarte înaltă, de până la 40,5 grade Celsius, și erupția ca para focului. Rujeola se răspândește pe aceleași căi clasice și anume prin intermediul picăturilor de salivă și a secrețiilor nazale pe care persoana infectată le împrăștie în jur în timpul tusei, strănutului, râsului sau vorbirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here