Bolnavii de TBC ar putea să beneficieze de indemnizaţie lunară de masă şi consiliere psihologică. Mai mulţi parlamentari au depus în Parlament o propunere legislativă privind măsurile de prevenire şi control al tuberculozei.

Potrivit propunerii legislative se doreşte motivarea pacientului în respectarea tratamentului complet, până la vindecare, prin acordarea unor servicii facultative de consiliere psihologică şi a unei indemnizaţii lunare de masă, condiţionată de respectarea administrării tratamentului de către pacient.

Astfel, se asigură dreptul pacientului la indemnizaţia de hrană precum şi sprijin financiar pentru pacienţii care nu îşi pot asigura administrarea completă a tratamentului.

Potrivit proiectului, pacienţii care sunt în incapacitatea de a se deplasa la dispensarul de pneumoftiziologie teritorial vor beneficia de servicii la domiciliu, de administrare a tratamentului sub directa observaţie, asigurate prin asistenţi medicali comunitari, mediatori sanitari, asistenşi sociali sau personal specializat al furnizorilor de servicii sociale acreditaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here