Vești alarmante dinspre Ministerul Sănătății. Ministrul de resort, Sorina Pintea, a declarat că săptămâna viitoare va fi declarată oficial epidemia de gripă în România. Cu toate acestea, școlile nu vor fi închise.

”Marți sau miercuri probabil că vom declara oficial epidemia de gripă în România”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul a afirmat că nu va cere suspendarea cursurilor în cazul declarării epidemiei de gripă, însă acest lucru se poate face punctual, acolo unde absenteismul la clasă este de peste 20%. Între timp, numărul deceselor provocate de griă a ajuns la 36.
„Măsurile pe care le-am luat până acum sunt măsuri specifice epidemiei, nu vor fi luate măsuri suplimentare. Sunt convinsă că mă veţi întreba dacă vom solicita Ministerului Educaţiei Naţionale să suspende cursurile. Nu. Am spus – fiecare şcoală şi fiecare clasă are posibilitatea să ceară suspendarea dacă absenteismul este mai mare de 20% în clasa respectivă. Punctual, se poate cere suspendarea cursurilor în funcţie de numărul de copii care lipsesc într-o anumită clasă. (…) IŞMB, împreună cu DSP, pe baza datelor statistice, poate să ia această decizie, dar punctual”, a spus Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here