copaciuConf. dr. Elena Copaciu, medic la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală, este unul dintre inițiatorii Alianței Medicilor. Ea atrage atenția față de situația medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, care au semnat, în proporție de 75%, demisia din funcții.
Contactată de DC News, doctor Copaciu și-a arătat îngrijorarea față de situația în care se află sistemul medical românesc. Ea este de părere că gestul medicilor buzoieni, care își vor da demisia nemulțumiți de salarii și condițiile de lucru, este un strigăt disperat al unor oameni care nu mai pot suporta nepăsarea și lipsa de implicare a autorităților:
„Că medicii dintr-un spital județean de urgență să decidă într-o asemenea proporție (n.r. – 75%) că doresc să-și dea demisia este un strigăt de disperare adresat autorităților locale și centrale. Eu nu cred că oamenii aceia au pornit cu ușurință într-un astfel de demers. Ei sunt oameni care vor să muncească, vor să-și trateze pacienții, dar nu oricum și nu în orice condiții. Este clar că trebuie altceva în spitalele din România pentru fiecare pacient. Opinia publică trebuie să înțeleagă că sunt probleme grave în Sănătate. Le simțim cu toții când ne lovim, ca pacienți, de sistemul sanitar. Trebuie să găsim soluții, nu există alternativă”, a spus Elena Copaciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here