frig gerMinisterul Sănătăţii recomandă populaţiei, pentru zilele geroase, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume, iar cei cu probleme de sănătate să urmeze cu stricteţe sfatul medicului. Astfel, potrivit specialiştilor, în zilele cu temperaturi extrem de scăzute, este importantă protecţia mâinilor şi a picioarelor, pentru a le feri de degerături. În cazul degerăturilor, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea unui medic.

De asemenea, MS recomandă persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi, mai ales, locurile aglomerate. Totodată, trebuie evitat consumul de băuturi alcoolice. În această perioadă, o atenţie specială trebuie acordată copiilor. Aceştia nu vor fi lăsaţi singuri în interiorul autovehiculelor parcate şi, de asemenea, trebuie evitate deplasările pe distanţe lungi în vehicule care nu au climatizare şi condiţii sigure de transport. Camerele în care stau copiii, mai recomandă specialiştii, vor fi încălzite corespunzător şi nu vor fi utilizate instalaţiile provizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

MS mai arată că, prin structurile sale subordonate şi prin cele ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, în colaborare cu autorităţile locale, se vor asigura măsuri de prevenire a deceselor prin hipotermie pentru persoanele fără adăpost. Totodată, MS atenţionează direcţiile de sănătate publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti să ia toate măsurile ce se impun la nivelul unităţilor sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria şi interna un număr mai mare de pacienţi, pe perioada atenţionărilor meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here