VANATORU6-300x300Moringa, planta care poate înlocui carnea, crește, de anul acesta la noi în Buzău. Cercetătorii de la Stațiunea Legumicolă au reușit să aducă în țară semințele acestei plante originare din India. Acum încearcă să o aclimatizeze iar dacă eforturilor vor da rezultate, în viitorul apropiat vom putea înlocui carnea cu fructe de moringa, foarte bogate în aminoacizi.
Moringa, o plantă care poate înlocui carnea în alimentația umană, crește de anul acesta și în România. Planta este cunoscută la nivel mondial ca ”Arborele vieții” și este aclimatizată în prezent la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Specialistul Costel Vânătoru este foarte încrezător că planta-minune va putea fi cultivată în curând de orice român care își dorește o alimentație sănătoasă.
Despre Moringa se știe că asigură organismului toți aminoacizii, alături de un complex bogat de vitamine, minerale, nutrienți și antioxidanți, ceea ce face ca în alte părți ale lumii, încă din cele mai vechi timpuri, planta-minune să fie folosită pentru combaterea malnutriției. Toate proprietățile pe care le deține pot înlocui cu succes o porție de carne.
India este statul care exploatează, la nivel mondial, planta de moringa, folosită ca aliment sau ca supliment alimentar. În zonele sărace din anumite regiuni din India, este promovată și folosită de organizații umanitare ca o soluție în lupta cu malnutriția. Se spune că toate părțile arborelui sunt comestibile și hrănitoare: frunze, păstăi, semințe, fructe și rădăcină.
”Arborele vieții” a ajuns la Stațiunea din Buzău acum doi ani, dar a fost plantat și îngrijit de anul acesta când s-a început și aclimatizarea lui. Conform studiilor, Moringa este şi un bun tonifiant, energizant și un leac împotriva anxietății.
În prezent, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău nu comercializează semințe de Moringa, fiind așteptat momentul definitivării procesului de aclimatizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here