În structura SJU Buzău apare, după ce consilierii judeţeni şi-au dat acordul  o structură nouă în cadrul secţiei de medicină internă. Este vorba despre compartimentul de gastroenterologie care va avea 24 de paturi.

Propunerea de înfiinţare a compartimentului este motivată de faptul că se asigură asistenţa medicală de specialitate în cadrul secţiei Medicină internă iar serviciile medicale de specialitate se pot deconta prin încheierea de contract cu CJAS Buzău.

Cei doi specialişti care vor asigura serviciile medicale pe acest compartiment sunt confirmaţi în a doua specialitate de gastroenterologie prin ordin al MS: dr. Andreea Ursăchescu şi dr. Valentina Simona Paraipan. Noul compartiment va funcţiona la etajul 4 al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Dotarea noului compartiment este asigurată de un gastroduoenoscop, colonoscop şi o trusă de rezecţie de polipi. Cu dotarea existentă în compartimentul de Endoscopie digestivă se asigură efectuarea investigaţiilor specifice iar în cadrul compartimentului se vor efectua manevrele de diagnostic şi tratament pacienţilor internaţi pe secţia de medicină internă cu afecţiuni medicale specifice de gastroenterologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here