Concurenţă acerbă pe posturile scoase la concurs, în această perioadă, de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Pentru cele 47 de locuri de asistent medical, infirmieră sau îngrijitoare, s-au înscris peste 350 de participanţi. Cei mai mulţi buzoieni sunt interesaţi de posturile de asistent medical debutant şi infiermier debutant, acolo unde 9 candidaţi au concurant pentru un loc de muncă în cel mai mare spital din judeţ.

Până la finalul perioadei de înscrieri, au fost înregistrate peste 350 de cereri. După proba scrisă, care a avut loc în urmă cu o săptămână, au mai rămas în cursă mai puţin de jumătate dintre cei înscrişi. Cei mai mulţi concurenţi au ţintit posturile de asistent medical debutant şi infirmier debutant, unde nouă candidaţi s-au bătut pentru un loc. Concursul a început în primele zile ale lunii august şi s-a încheiat joi, cu ultima probă, interviul.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Buzău spun că doar o treime dintre candidaţi au arătat că s-au pregătit temeinic pentru concurs. Conducerea Spitalului Judeţean Buzau spune că numărul mare de candidaţi se explică, în primul rând, prin numărul mare de absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare. Totodată, printre concurenţi se află şi asistenţi care activează în sistemul privat şi care vor o slujbă la Stat, atraşi de faptul că ar putea avea un loc de muncă stabil şi mai bine remunerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here