upuDe astazi încep controalele în toate spitalele publice. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, într-o conferință de presă. Controalele vor fi făcute până pe 15 decembrie de angajați ai DSP.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că timp de 5 zile vor începe controale în toate cele 340 de spitale din România.

„Am primit mai multe semnale de la medici şi pacienţi care ne roagă să intervenim în a preveni situaţii dificile cum au fost unele din ultima vreme. Am semnat un ordin prin care în toate cele 340 de spitale publice din România vom institui controale tematice în perioada 10 – 15 decembrie.Controalele vor fi efectuate de reprezentanţi ai DSP. Prin controale se vor verifica stocurile de medicamente, planificările medicilor, organizarea desfacerii de medicamente în perioada sărbătorilor de iarnă, prevenirea situaţiilor care ar putea să apară în perioada iernii, asigurarea asistenţei medicale în mediul rural, prin funcţionarea mai ales a centrelor de permanenţă, menţinerea în stare bună a echipamentelor de urgenţă”, a declarat Eugen Nicolăescu.

În 19 decembrie vor fi prezentate public concluziile şi măsurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here