Corpul de control al primului ministru şi cel al Ministerului Sănătăţii au început o acţiune de control pe tema infecţiilor nosocomiale, fără a fi vizat un spital anume, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu. La finalul şedinţei Executivului, Suciu a fost întrebat de jurnalişti dacă premierul a trimis Corpul de control la mai multe spitale şi care este tema controlului.

„Nu ştiu activitatea Corpului de control, ştiu însă că este în curs un control pe infecţiile nosocomiale. Dacă au fost la un spital anume şi când asta, nu ştiu să vă spun, dar controlul pe infecţiile nosocomiale a Corpului de control este în curs, împreună cu Corpul de control al Ministerului Sănătăţii. E un control comun, dar nu am un calendar de acţiuni”, a spus Suciu. Jurnaliştii au mai întrebat dacă este vizat un anume spital, respectiv Spitalul de arşi, aşa cum au fost vehiculate informaţii în mass-media, dar el a negat.

Așa că nu ar fi exclus ca printre spitalele controlate să fie și Spitalul Județean Buzău, care a raportat un procent al infecțiilor nosocomiale mult sub media europeană, sau Spitalul Nehoiu, care a raportat că nu a existat nicio astfel de infecție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here