Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a fost luata, marti, cu asalt, de un numar de solicitanti mai mare decat cel obisnuit, in general varstnici, care asteptau la coada in vederea eliberarii adeverintei de asigurat, necesara dovedirii respectivei calitati in vederea beneficierii de prestatii medicale. Situatia nu s-a datorat, asa cum s-ar putea crede, „zilelor de pauza” corespunzatoare perioadei de aproape o saptamana, cat Sistemului Informatic Unic Integrat a fost nefunctional la nivel naţional. Aceasta pentru ca C.J.A.S. Buzau a eliberat, pe tot parcursul saptamanii trecute, adeverinte de asigurat, si a incasat bani pentru fondul de asigurari de sanatate, intrucat a folosit un sistem informatic de rezerva.
Situatia respectiva s-a datorat, conform purtatorului de cuvant al institutiei, medicul Nina Mihai, faptului ca, in aceasta perioada, au expirat, ori sunt pe cale sa expire, adeverintele de asigurat, valabile doi ani, eliberate, in numar foarte mare, pensionarilor, în perioada ianuarie-februarie 2009.
Oficialii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate spun ca o alta cauza a aglomeratiei din aceste zile este si aceea ca institutia functioneaza cu mai putini angajati, in urma restructurarii din luna decembrie, ocazie cu care au fost disponibilizate 11 persoane, dintre care una avea drept atributiune de serviciu si eliberarea acestor adeverinte de asigurat.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here