Zeci de buzoieni cu vârste de până la 40 de ani au contractat, în ultimele două săptămâni, virusul care provoacă rujeola. Pe fondul complicaţiilor, această boală poate duce chiar la deces. De la debutul perioadei de monitorizare a rujeolei nu au fost înregistrate focare, însă Direcţia de Sănătate Publică are motive să creadă că judeţul se află în pragul unei epidemii. Aproximativ 80 de buzoieni au fost diagnosticaţi cu acest virus iar pentru alţi aproape 40 încă se aşteaptă rezultatul analizelor.

Grav este că aproape jumătate din numărul acestor bolnavi s-au prezentat la medici doar în ultimele două săptămâni.

Până în prezent, la Buzău toţi bolnavii au fost trataţi corespunzător fără ca viaţa vreunuia să fie în pericol. Totuşi, specialiştii trag un semnal de alarmă şi-i îndeamnă pe părinţi să-şi vaccineze copiii.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a solicitat Ministerului Sănătăţii o nouă tranşă de vaccin astfel că în cel mai scurt timp vor ajunge în judeţ încă 2.000 de doze. În prezent, cei care vor să se imunizeze o pot face la medicul de familie sau îşi pot procura din farmacii serul pentru imunizarea împotriva rujeolei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here