vaccin

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău are vaccin antitetanic. Comanda trimisă la Unifarm a fost onorată miercuri, iar fiolele au fost imediat împărţite Unităţii de Primiri Urgenţe şi Secţiei de Boli Infecţioase a unităţii sanitare. Şi Direcţia de Sănătate Publică Buzău şi-a refăcut stocul de vaccin. Potrivit directorului DSP Buzău, dr. Venera Acsinte, instituția a ridicat de la Unifarm toate cele 200 de fiole comandate.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a rămas, vineri, fără nicio fiolă de vaccin antitetanos, vaccin care se administrează, de regulă, în urgenţele spitalelor, pentru a preveni infecţia care declanşează boala numită tetanos, extrem de gravă, care poate duce chiar şi la decesul pacientului. Rezerva epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) a fost şi ea epuizată. SJU a solicitat 300 de fiole, iar DSP cu 100 mai puţine.

În ţară, un număr de 24.000 de doze de vaccin antitetanos, dintre cele 30.000 care se aflau marţi în stocul Unifarm, au fost transmise către unităţile sanitare şi direcţiile de sănătate publică, în funcţie de necesarul acestora, informează Ministerul Sănătăţii (MS). Potrivit sursei citate, miercuri, stocul Unifarm va fi suplimentat cu încă 60.000 de fiole de vaccin antitetanos, pentru acoperirea necesarului din unităţile sanitare. Neadministrarea vacci­nului antitetanos în cazuri ce reprezintă urgenţe medicale favorizează infecţii care pot duce chiar la deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here