La începutul acestui an, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat, printr-un proiect naţional, nu mai puţin de 34 de sisteme de Rezonanţă Magnetică Nucleară, sau RMN. Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău este una dintre unităţile medicale care au intrat în posesia unui astfel de sistem performant. După o perioadă de două luni, în care aparatul a fost montat, iar apoi testat temeinic de către specialişti, noul RMN a fost dat în uz în data de 1 iulie şi funcţionează la capacitate maximă încă din prima zi.

Pentru pacienţii care nu beneficiază de asigurare de sănătate, tarifele Pentru investigaţiile cu RMN sunt destul de piperate.”Pentru o astfel de investigaţie, tarifele sunt aceleaşi cu cele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate: 450 lei pentru investigaţii normale şi 700 de lei pentru investigaţiile cu substanţe de contrast, pentru fiecare parte a corpului care este recomandată de medicul specialist”, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean Buzău.

Cinci medici ai Spitalului Judeţean Buzău deţin competenţe pentru a realiza investigaţiile RMN. Rezonanţa magnetică nucleară este o metodă imagistică de înaltă performanţă, neinvazivă şi neiradiantă, care utilizează un câmp magnetic puternic pentru a obţine detalii de fineţe a diverselor structuri componente ale corpului uman. Prin RMN pot fi investigate absolut toate organele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here