Fiind în iarnă, alternanţa dintre vremea caldă şi cea rece este în continuare de aşteptat, de aceea medicii ne sfătuiesc să ne protejăm de aceste schimbări bruşte de temperaturi.
„Ne adaptăm prin felul în care ne protejăm organismul, în sensul că trebuie să ne îmbrăcăm adaptat la diferenţele mari de tempartură între interior şi exterior. Trebuie să nu fie făcute excese de ambele părţi. E bine să păstrăm în casă o temperatură între 18 şi 22 de grade, să nu fie mult prea cald, să avem grijă să fie o temperatură constantă. De asemenea, atunci când ieşim, trebuie să ne îmbrăcăm cu haine cu o bună izolare, o bună protecţie mai ales a extremităţilor, mâini, picioare, cap, nas”, au precizat, pentru Mediafax, medicii.

Doctorii subliniază că nu este indicat să purtăm haine grele pentru că ne restrâng foarte mult capacitatea de mişcare.
„Ar trebui să folosim haine care ne izolează de exterior, dar nu sunt grele. Mişcarea înseamană că atrenezi toţi muschii, iar asta asigură o circulaţie bună a sângelui până în cele mai îndepărtate locuri, aşa încât şi periferia să fie bine irigată, adică încălzită. Când e încălţăm, trebuie să ne luăm o şosetă suplimentară care să protejeze pielea şi să băgăm în încălţăminte, o tălpică, astfel încât şi talpa sa fie foarte bine izolată”, au menţionat medicii.
Pentru că încă suntem în plin sezon rece, chiar dacă temperaturile sunt ridicate, este indicat să încercăm să nu consumăm foarte mult alcool şi nici mâncăruri foarte grase pentru a nu scăpa colesterolul de sub control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here