mazdragDe astăzi, niciun medic de familie buzoian nu va mai elibera reţete compensate şi gratuite, şi nici nu va mai da bilete de trimitere şi investigaţie. Asta pentru că nu mai au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„Începând de astăzi nu mai putem elibera rețete compensate și gratuite pentru că nu mai avem contract cu casa. La momentul acesta nu se pune preț pe medicina primară, așa cum ar trebui. Noi sperăm ca măcar acum să găsim o înțelegere, să putem semna aceste contracte pentru că până la urmă pacienții au de suferit”, ne-a declarat Angela Mazdrag, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Buzău,

În aceste condiţii medicii au anunţat că nu mai pot elibera reţete compensate şi gratuite şi niciun alt document pentru servicii de sănătate decontate de Casă. Cu toate astea, ei vor oferi consultaţii gratuite pacienţilor şi le vor prescrie reţete normale, fără sistem de compensare.

Potrivit preşedintelui Patronatului Medicilor de Familie, Angela Mazdrag, Ministerul Sănătăţii a făcut absolut tot ceea ce era de făcut, dar că nu este suficient. Problema este de fapt a CNAS, care în pofida faptului că a avut un buget egal cu cel din 2010 pentru medicina primară, atunci când acesta trebuia alocat doctorilor de familie, acesta a fost diminuat nejustificat.

„Nu înţeleg cum la buget egal toată lumea pierde. Eu la același număr de pacienți ca și anul trecut primesc o finanțare dimunuată cu 15%. Nu vom semna contractul cadru şi mă refer la asociaţiile medicilor de familie şi Patronatul acestora, aliindu-ne astfel deciziei luate la nivel naţional de către colegii noştri”, a mai spus Angela Mazdrag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here