Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar- Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău au demarat controalele specifice Sarbătorilor de Iarnă. Măsurile dispuse vor fi în vigoare până la data de 7 ianuarie 2019, iar în derularea acestora sunt implicate mai multe instituții de la nivel local, un rol important în ceea ce privește verificarea calității produselor alimentare care vor fi comercializate în această perioadă și evitarea unor cazuri de toxiinfecții alimentare ori alte probleme de sănătate provocate de alimente necorespunzătoare, revenind Direcției de Sănătate Publică (DSP) și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău (DSVSA).
Un accent deosebit se va pune pe verificarea condițiilor de sacrificare a porcilor în unitățile autorizate, precum și pe calitatea cărnii și produselor din carne care vor fi comercializate către populație.

DSVSA Buzău a pus deja la dispoziție punctele pentru efectuarea examenelor trichineloscopice în cazul porcilor sacrificați în gospodăriile populației. Ca și în anii anteriori, cele patru puncte funcționează în Piața Centrală din Buzău, Piața Crâng, Piața Centrală din Râmnicu Sărat, precum și la sediul DSVSA Buzău, iar prețul unei testări a rămas neschimbat, respectiv 11 lei. În perioada 21-23 decembrie cele patru centre vor funcționa între orele 8.00 – 18.00, iar în perioada 28-30 decembrie, examenele trichineloscopice vor putea fi efectuate între orele 8.00 – 16.00.

Tot în această perioadă, populația poate sesiza orice nereguli care fac obiectul activității inspectorilor DSVSA, fie la numărul de telefon 0238.725.001. între orele 8.00-19.00 sau în call-center-ul ANSVSA, la numărul 0800.826.787, apelul urmând a fi direcționat către consilierul special desemnat la nivelul DSVSA Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here