Elevii ar putea avea o nouă materie obligatorie în şcoli. Transformarea Educatiei pentru sanatate in materie obligatorie in scoli, este susţinută de ministrul sănătăţii care precizează că există o oportunitate în acest sens datorită faptului că există o reţea de medicină şcolară , reţea care poate fi folosită.  Educatia pentru sanatate este materie optionala, in prezent, si nu se regaseste ca obligatorie in planurile-cadru pentru gimnaziu puse in dezbatere de Ministerul Educatiei, ci in planul-cadru propus de elevi.
Transformarea disciplinei Educatie pentru sanatate – care contine si informatii de educatie sexuala – din materie optionala in una obligatorie a fost sustinuta de numerosi ministri si fosti ministri, precum si de ONG-uri, insa a fost extrem de criticata de Asociatia Parinti pentru Ora de Religie.
Ministrul Sănătăţii a explicat ca elevii ar putea primi astfel, in scoala, lectii privind igiena de zi cu zi, alimentatie, obiceiuri de evitat – fumat, alcool, consum de medicamente si alte substante, potrivit agentiei de presa citate.

Ministrul sănătăţii a anuntat ca scopul Planului multianual integrat de promovare a sanatatii si educatiei pentru sanatate este ca in urmatorii 5 ani proportia populatiei cu comportamente favorabile sanatatii sa creasca in mod constant, in special in randul unor categorii considerate cu riscuri pentru sanatate: copiii, persoanele din comunitatile rurale, persoanele din grupurile vulnerabile, femeile insarcinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here