spitalul judetean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău poate plăti taxa de acreditare doar în rate. Unitatea sanitară trebuie să achite 200.000 de lei pentru ca evaluatorii în vederea acreditării să demareze controlul în urma căruia Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor va emite documentul în baza căruia SJU va putea primi în continuare finanţare de la stat din 2015. Managerul unităţii spitaliceşti, medicul Marius Anastasiu, a precizat că se fac demersurile necesare pentru ca SJU să poată achita taxa de acreditare în până la patru rate.  Această opțiune de plată se poate face printr-o cerere. Nivelul taxei de acreditare este de patru lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adică 240 lei/pat pentru întreaga perioadă de cinci ani pentru cât va primi acreditare unitatea sanitară. Acesta este și unul din impedimentele care a amânat din nou vizita comisiei de evaluare în vederea acreditării, până anul viitor. Procesul de acreditare al unui spital cuprinde mai multe etape precum: cererea spitalului de a fi acreditat, acceptarea şi planificarea perioadei de vizită, auto-evaluarea spitalului pe baza unei fişe-tip, vizita evaluatorilor acreditaţi, întocmirea unui raport de evaluare şi recomandări şi mai apoi emiterea hotărarii privind acreditarea spitalului.

Mai sunt foarte multe lucruri de pus la punct în Spitalul Judeţean Buzău, motiv pentru care vizita comisiei de evaluare în vederea acreditării nu va avea loc nici până la sfârşitul lunii septembrie, deşi conducerea celei mai mari unităţi sanitare cu paturi din judeţ ceruse amânarea controlului din primul trimestru al anului, în trimestrul trei al lui 2013.

Până în vara anului 2015, toate spitalele din ţară trebuie să treacă prin procesul de acreditare, care implică res­pectarea unei multitudini de indicatori de performanţă, în caz contrar, acestea nu vor mai putea încheia contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate şi vor rămâne fără finanţare.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău a intrat anul trecut în cursa pentru obţinerea certificatului de acreditare CoNAS (Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor). O firmă de consultanţă din Craiova, cu care Spitalul Judeţean are încheiat un contract în acest sens, a efectuat procedurile necesare în vede­rea acreditării şi transmite paşii ce trebuie urmaţi pentru a fi îndeplinite condiţiile cerute. Sunt două mii de criterii care trebuie respectate, iar riscul de a nu fi acreditat ca spital ar însemna să nu se mai poată încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here