Vremea caldă din ultima perioadă nu a înlăturat deloc pericolul îmbolnăvirilor generate de infecții cu virus West Nile. Virusul transmis de înțepătura de țânțar a făcut și la Buzău o victimă. O femeie de 64 de ani, din comuna Mihăilești, a murit la un spital din București după ce a contractat virusul și a ajuns cu simptome de meningită la Urgențe.

Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică anunță că au fost înregistrate 11 cazuri de infecții cu West Nile, în actualul sezon cald. O incidenţă mai mare a infectării cu virusul West Nile a fost observată în cazul femeilor şi în mediul urban.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe repelente împotriva ţânţarilor și plase de protective la ferestre. Atoritățile locale trebuie să facă dezinsecții și să procedeze la desecarea bălţilor de apă formate în apropierea comunităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here