,,Programul Zâmbete Colgate” a ajuns la Buzău, pe 6 octombrie la Colegiul Tehnic Buzău, iar pe 7 octombrie la Şcoala Gimnazială ,,George Emil Palade”. Inițiativa are ca scop formarea, în rândul copiilor, a obiceiurilor de igienă orală, pe care aceștia sa le respecte pe tot parcursul vieții. Sponsorizat de compania Colgate-Palmolive Romania, programul este derulat la nivelul județului de filiala Buzău a Crucii Rosii, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean.

Anul acesta, organizatorii beneficiază și de  colaborarea a 150 de cadre didactice, care s-au oferit voluntari pentru aceasta activitate. În această nouă etapă, programul se va desfășura în toate cele 238 de școli din județ și se va adresa elevilor din învățământul primar, constând în desfășurarea unor lecții educative susținute de către profesorii voluntari.

Primele pe listă au fost Școala ”George Emil Palade” și Colegiu Tehnic. Aici au venit echipele formate din medici stomatologi și asistenți medicali, precum și reprezentanții Crucii Roșii.

”Am fost trei medici stomatologi voluntari, eu am fost cu întreaga echipă de la cabinet și cu două colege, Raluca Marin și Corina Oană. Copiii au beneficiat de consultații stomatologice gratuite, diagnostic şi recomandări pentru tratament, sfaturi de sănătate orală pentru un zâmbet sănătos. Banii pe care trebuia să-i primim i-am donat Crucii Roșie pentru a-i folosi în scop umanitar”, a spus medicul Bogdan Marin, unul din doctorii stomatologi implicați în proiect.

Pe lângă consultații, copiii au avut parte de lecții de igienă orală, oferite de voluntarii Crucii Roșii și desfășurate în prezența părinților, dar și de o zonă de joacă unde l-au întâlnit pe îndrăgitul Doctor Măseluță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here