CJASCozile de pe treptele si holurile Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, formate din solicitanti ai adeverintelor de asigurat, vor disparea, dupa ce toti furnizorii de servcii medicale, medicamente si dispozitive medicale aflati in relatii contractuale cu institutia vor aplica un ordin al presedintelui C.N.A.S. care aduce modificari majore in dovedirea calitatii de asigurat.
In conformitate cu prevederile actului normativ in cauza (Ordinul 29/20 ianuarie 2011 al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate), fiecare furnizor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale este obligat, la prezentarea pacientului, sa interogheze Sistemul Informatic Unic Integrat (S.I.U.I.), pe site-ul http://www.cnas.ro/despre-noi/interfata-siui-online, pentru a verifica daca acesta este asigurat sau nu. Doar in situatia in care, la interogare, pacientul apare neasigurat, acesta este trimis la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate de care apartine pentru clarificarea situatiei si eliberarea adeverinţei. In acest caz, solicitantul adeverintei trebuie sa detina si sa prezinte la C.J.A.S., in mod obligatoriu, o copie de pe rezultatul interogarii, eliberata de furnizorul respectiv.
In caz contrar, furnizorul de servicii medicale, medicamente ori dispozitive medicale care-i pune pe asigurati pe drumuri in mod inutil, fara interogarea prealabila a S.I.U.I., riscă „amenzi” cu pana la zece procente din contravaloarea serviciilor prestate.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here