epa08179095 A researcher at work in the laboratory of Clinical Microbiology, Virology and Emergency Diagnostics of the Luigi Sacco hospital in Milan, Italy, 30 January 2020. The Italian authorities are making medical research measures to deal with the possible emergency of the Coronavirus. EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Un bărbat de 42 de ani, de cetăţenie chineză, întors recent din orasul Shanghai, se alătură listei persoanelor aflate în monitorizarea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău. Măsura este menită să preîntâmpine răspândirea coronavirusului, maladie care a ucis peste o mie de persoane în China.

Bărbatul, angajat al unei fabrici din comuna Pârscov, se află izolat în locuinţa sa din municipiul Buzău.
În cazul în care există indicii că bărbatul este infectat cu coronavirus, acesta va fi transportat, în condiţii de maximă siguranţă, la Spitalul „Matei Balş” din Capitală. El se simte bine, în prezent.
Pe lângă cetăţeanul chinez aflat în carantină la domiciliu, alte 12 persoane, tot de naţionalitate chineză, sunt monitorizate de autorităţi după ce s-au întors recent din ţara natală.
În câteva zile, dacă nu vor exista indicii că persoanele sunt infectate, acestea vor ieşi din monitorizare şi vor putea merge la serviciu, la fabrica din comuna Pârscov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here