Pacienții buzoieni care au nevoie de operații de endoprotezare vor putea beneficia gratuit de astfel de intervenții ortopedice în cadrul Spitalului Județean de Urgență. Ei nu vor mai fi nevoiți să suporte costul endoprotezelor, așa cum se întâmpla până acum, pentru că spitalul buzoian a fost inclus, din această săptămână, în Programul Național de Endoprotezare. Asta înseamnă că unitatea medicală va beneficia de decontarea unor intervenții din această gamă, din fondurile CNAS.

”Potrivit Ordinului nr. 245/31.03.2017 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative, spitalele din țară, prin secțiile de ortopedie-traumatologie, trebuie să raporteze situaţia privind activitatea de endoprotezare (șold, genunchi și implante segmentare de coloană) către Registrul Național de Endoprotezare. Spitalul Județean de Urgență Buzău a îndeplinit criteriile de includere în acest program şi a raportat situaţia acestor cazuri, astfel că s-a obținut aprobare pentru includerea secţiei de Ortopedie-Traumatologire în Programul Naţional”, se arată într-un comunicatul de presă emis de SJU Buzău.

Medicii secţiei de Ortopedie-Traumatologie din cadrul unității medicale buzoien care vor pune în aplicare programul sunt: Dr. Danilescu Sergiu, , Dr. Japie Ion, Dr. Porumb Dragoş
Dr. Vulpe George Ovidiu, Dr. Jgumă Sergiu, Dr. Mihai Dan.

Pacienţii care pot beneficia de endoprotezare:
Pacienţi tineri cu poliartrită reumatoidă sau spondilită anchilopoietică cu pierderea articulaţiilor periferice;
Pacienţi tineri cu sechele posttraumatice ori după artrite specifice sau nespecifice;
Pacienţii vârstei a treia care suferă de maladii degenerative invalidante;
Pacienţi în etate care fac fracturi de col femural, extremitatea superioară a humerusului sau cot.
Accederea la aceste tratamente de endoprotezare se va face pe baza de programare şi vor fi definite criteriile de prioritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here