mazdragNeînțelegerile dintre medicii de familie și reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate sunt departe de a fi rezolvate. Asta după ce de mai bine de patru luni, 60 de medici de familie care au semnat mai târziu noile Contracte-Cadru, nu au primit deconturile pentru serviciile prestate în prima jumătate a lunii iunie.

Este vorba despre perioada de două săptămâni, de la începutul lunii iunie, în care medicii de familie deși au protestat împotriva prevederilor noului Contract-Cadru, aceștia și-au continuat activitatea în cabinete și au prestat servicii medicale pentru pacienți.

Medicii de familie care nu și-au primit banii pentru munca prestată s-au întâlnit ieri din nou cu reprezentanții CJAS pentru a-i convinge pe aceștia să sumele decontate pentru perioada de protest trebuie decontate, fără niciun rezultat. Potrivit Patronatului Medicilor de Familie, dacă nu se va ajunge la un compromis, aceștia urmează să-și recupereze drepturile bănești în instanță. „Este vorba despre munca noas­tră, despre servicii medicale acordate pacienţilor, chiar dacă timp de două săptămâni am protestat. Va mai urma o analiză a situaţiei la nivel naţional, după care, cel mai pro­babil, avocaţii Patronatului vor încerca să ne recupereze banii ac­ţi­o­nând Casa de Să­nătate în judecată”, a declarat dr. Angela Mazdrag, pre­şedintele Patro­natului Medicilor de Fa­milie, filiala Buzău.

Ca răspuns conducerea Casei Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău spune că medicii care au semnat  pe 14 şi 15 iunie nu pot fi plătiţi pentru că nu există contractul în baza căruia să le fie decontate serviciile. De altfel situația de la Buzău este unică în țară, iar aceasta va face obiectul unor discuții în Colegiul Național al Patronatului Medicilor de Familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here