medic

Ministrul Sănătăţii a anunţat că are în vedere ca urgenţele minore să fie asigurate de medicii de familie, astfel încât presiunea pe camerele de gardă ale spitalelor să fie mai mică. O idee luată în calcul este asigurarea de gărzi la domiciliul medicului de familie.

Ministrul Eugen Nicolăescu a dat asigurări că toate schimbările anunţate în noul pachet de servicii medicale de bază din Sănătate au girul celor implicaţi, precizând că are în vedere ca medicii de familie să asigure şi unele servicii de urgenţă, pe lângă cele de prevenţie şi monitorizare. El a vorbit despre o regândire a serviciului de urgenţe 112.

„Pacientul sună la numărul de urgenţă, iar dispeceratul este cel care decide să-i trimită o ambulanţă sau îl va îndruma către centrul de permanenţă sau către medicul de familie”, a explicat ministrul. El a revenit şi cu ideea organizării unei reţele de centre de permanenţă, unde medicii să acorde non-stop asistenţă medicală.

Organizarea unor astfel de centre unde medicii să lucreze în afara programului obişnuit nu se află la prima tentativă. Pe vremea ministrului Cseke s-a mărit numărul centrelor, dar plata medicilor se făcea odată la 5-6 luni. În multe situaţii, nu s-au putut asigura sedii pentru că autorităţile locale nu au pus nimic la dispoziţie şi nu poţi să faci medicină în orice gheretă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here