masa pastePe cât sunt de gustoase, pe atât de indigeste pot fi preparatele de Paşte dacă sunt consumte haotic. Aşa se explică de ce după această masă festivă multe persoane se simt obosite, au o senzaţie de balonare, au arsuri gastrice, stări de greaţă, dureri de cap şi probleme de tranzit intestinal. Pe lângă excesul de calorii care se face la Sărbători, combinaţiile alimentare sunt o altă cauză a acumulării de kilograme. Una dintre cele mai comune probleme de sănătate cu care te poţi confrunta la mesele de Paşte este indigestia. Medicii recomandă ca în aceste condiţii să se  bea apă în cantităţi suficiente (circa doi litri şi jumătate pe zi), iar indigestia se poate evita prin limitarea alimentelor bogate în grăsimi de origine animală, sosuri, precum şi prăjituri preparate cu cantităţi mari de ciocolată, cacao, ouă. Totodată rebuie  fracţionate porţiile mari în unele mai mici, care trebuie mănâncate pe tot parcursul zilei la un interval de două-trei ore şi nu la o singură masă, de asemenea se limiteazăi aportul de alimente hipercalorice (carnea de miel, oaie, carne grasă de porc) şi este de preferat înlocuirea pe cât posibil produsele de cofetărie şi panificaţie cu fructe proaspete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here