Asociaţia Pacienţilor în Lupta cu Boala Parkinson „Laleaua Buzăului” a marcat Ziua Internaţională de Luptă împotriva Bolii Parkinson printr-o conferinţă de presă, în cadrul căreia a anunţat noile sale programe derulate sub genericul „Împreună vom învinge Boala Parkinson”, programe care vor fi demarate în curând în sprijinul recuperării pacienţilor diagnosticaţi cu această afecţiune neurologică.

La eveniment au fost prezenţi medici şi  specialişti în recuperare, precum dr. Angela Mînăscurtă, medic primar neurolog, preşedintele Asociaţiei „Laleaua Buzăului, dr. Ioana Nohai, specialist reabilitare medicală și kinetoterapeutul Marius Grigore. Au fost prezenți și pacienţi diagnosticaţi cu Parkinson, care au demonstrat că această maladie nu mai poate fi considerată o afecţiune care ucide şi izolează, ci poate fi tratată, iar bolnavul îşi poate continua viaţa, cu tratament şi antrenamente specifice.

Programele pe care urmează să le demareze Asociaţia ,,Laleaua Buzăului” sunt elaborate de un grup de specialişti, iar scopul este acela de a-i integra pe pacienţii diagnosticaţi cu Parkinson în familie şi în societate. Pentru reuşita acestor demersuri vor fi create grupuri de susţinere pentru pacienţi şi aparţinătorii lor.

Principalele activităţi ale acestei asociaţii buzoiene sunt sprijinirea, îngrijirea bolnavilor de Parkinson, identificarea nevoilor reale, ameliorarea stării de sănătate a acestora, realizarea de seminarii şi evenimente cu scopul informării referitoare la noutăţile în tratarea maladiei, organizarea de manifestări şi diverse activităţi pentru sensibilizarea opiniei publice, acordarea de consultanţă şi consiliere pentru membrii asociaţiei, precum şi dezvoltarea de programe în regim de parteneriat cu autorităţile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here