Luna octombrie va debuta cu noi proteste în Sănătate, anunțate de federația Solidaritatea Sanitară. Sindicaliștii avertizează ca s-ar putea ajunge chiar la grevă generală dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate și dacă această formă de protest va fi adoptată în ședința Consiliului de Coordonare al federației, care va avea loc în data de 12 octombrie.

Solidaritatea Sanitară a anunțat că s-a stabilit deja calendarul unor acțiuni de protest prealabile, care vor debuta în data de 5 octombrie, cu o grevă japoneză. O săptămână mai târziu, pe data de 12 octombrie, va avea loc și o pichetarea sediului Ministerului Sănătății, de către delegații care vor participa în aceeași zi la Consiliul de Coordonare.

Principalul motiv de nemulțumire al sindicaliștilor este blocarea negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de sector, aceștia reamintind că Guvernul și-a asumat, printr-un acord încheiat, obligația de a negocia și semna acest contract, de la care se așteaptă îndreptarea unor anomalii legislative care îi afectează în prezent pe salariații din sistemul sanitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here