spital susPersonalul medical din Spitalul Județean Buzău este în prag de revoltă. Asta pentru că plata salariilor întârzie, situația fiind, cel puțin pentru acest moment, una fără ieșire. Banii alocați de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate au fost blocați, din cauza bugetulul general al Consiliului Județean, care este insuficient pentru acoperirea salariilor tuturor angajaților. De anul trecut, cea mai mare unitate spitalicească din Buzău a trecut în subordinea Consiliului Județean Buzău.

Situația pare una fără rezolvare. Potrivit managerului Spitalului Județean Buzău, dr. Doru Niculescu, această problemă s-ar putea rezolva prin modificarea ordonanței care se reglementează salarizarea angajaților Consiliului Județean.

“Personalul spitalului a fost preluat, anul trecut, în subordinea Consiliului Județean, iar ordonanța care reglementează numărul de posturi din aparatul Cj, inclusiv al instituțiilor subordonate a fost emisă înainte. Motiv pentru care nu au fost prevăzute sumele necesare pentru plata angajaților preluați de către CJ. O soluție ar fi modificarea ordonanței”, a declarat Doru Nicolescu, managerul Spitalului Județean Buzău.

O altă soluție pentru plata salariilor ar fi o suplimentare a bugetului de salarii al Consiliului Județean Buzău, care să acopere și personalul medical, preluat odată cu Spitalul Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here