Autorităţile medicale sunt în alertă. În ultima perioadă, peste 100 de buzoieni s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Dintre aceştia, peste 50 sunt suspecţi de boala Lyme, iar în cazul a două pesoane aceasta s-a şi confirmat. Este vorba despre un bărbat care a și fost internat în spital pentru a primi îngrijiri medicale. Cel de-al doilea caz a fost înregistrat la o femeie din localitatea Zărnești Fundeni.

În fiecare an, medicii le-au recomandat buzoienilor să îşi poarte mai mult de grijă atunci când se plimbă prin iarbă ori iau contact cu animalele. Şi de această dată, specialiştii vin cu recomandări pentru că boala Lyme poate fi fatală. ”Este bine să nu ne îmbrăcăm sumar atunci când ieșim în spații verzi și este indicat să folosim spay-uri, soluții împotriva insectelor de la farmacii. Dacă am fost mușcați de căpușe, cel mai bine este să ne prezentăm la o unitate sanitară pentru ca insecta să fie extrasă așa cum trebuie și să nu aplicăm metode empirice”, spun reprezentanții DSP Buzău.

Boala Lyme este o afecţiune infecţioasă care se transmite prin muşcătura căpuşelor. Majoritatea persoanelor care sunt muşcate de căpuşe nu contractează boala Lyme. Riscul de a contracta boala de la o căpuşă infectată creşte pe măsură ce trece mai mult timp de la momentul muşcăturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here