gripa12Numărul buzoienilor care s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii şi pneumonii continuă continuă să rămână destul de ridicat. Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, la nivelul întregului judeţ, în săptămâna care a trecut, peste 2.000 de persoane s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii şi pneumonii.

Astfel, s-au înregistrat 2.067 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care doar 17 au necesitat internarea. Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 – 14 ani, înregistrându-se  608  cazuri, şi cei cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, categorie de vârstă la care au fost înregistrate 504 de cazuri.

Și numărul pneumoniilor continuă să rămână ridicat, înregistrându-se 788 de cazuri, dublu față de săptămâna anterioară, din care 71 au necesitat internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată este reprezentată de categoria de vârstă 5 – 14 ani, cu 193 de cazuri, dar şi cei cu vârste cuprinse între 2– 4 ani, cu 153 cazuri. Din fericirie până în prezent, nu a fost semnalat niciun caz de gripă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here